Menu

Předkrmy

Tatarský biftek z pravé hovězí svíčkové, čerstvé křupavé topinky 175 Kč
Carpaccio z lososa s limetkovým dresinkem, salátový bouquet 170 Kč
Paštika z husích jater s topinkou z domácího chleba 125 Kč
Domácí huspenina z uzeného vepřového kolena
a kořenové zeleniny, zelný salát s křenem
110 Kč
Hříbková smaženice s vejci, domácí chléb 140 Kč
Zelenina plněná mletým masem a gratinovaná kozím sýrem 110 Kč
Domácí bruschetta s tomaty, čerstvou bazalkou a olivovým olejem 80 Kč

Polévky

Tradiční kulajda se zastřeným vejcem a čerstvým koprem 60 Kč
Silný slepičí vývar s masem, domácí nudle 60 Kč
Tomatová krémová polévka s restovanou italskou slaninou a čerstvou bazalkou 60 Kč

Saláty

Caesar salát s římskými listy, kuřecí maso, bylinkové krutony, sardelky, parmezán 150 Kč
Tetu Brissy salát z červených a bílých fazolí, tuňáka, chilli papričky, vejce a červené cibulky 160 Kč
Salát z tomatů, mozzarelly, římského salátu a bazalky 130 Kč
Salát z červené řepy, piniových oříšků a čerstvého křenu 125 Kč

Pizza

Margherita
tomaty, mozzarella, bazalka
105 Kč
Capricciosa
tomaty, šunka, žampiony, mozzarella, bazalka
135 Kč
Prosciutto con parmeggiano
tomaty, mozzarella, sušené tomaty, parmská šunka, ruccola, parmezán
165 Kč
Quattro formaggi
gorgonzola, mozzarella, parmezán, Asino
140 Kč
Využijte naší nabídky výběru exkluzivních olivových olejů a poznejte rozmanitost jejich chutí.
Vaši vybranou pizzu si můžete dále dotvořit podle vlastní chutě o následující ingredience: kuřecí maso, italský salám, italská slanina, parmská šunka, žampiony 40 g/60 Kč
K pizzám doporučuje náš sommelier lehčí typ červených vín,
např. Rulandské modré, pozdní sběr, 2008, Vinohrad CZ.

Domácí těstoviny

spaghetti, fusilli, tagliatelle, penne
Originální těstoviny pro vás vyrábíme v naší kuchyni
ze speciální mouky "semola di grano duro"
60 Kč/porce

Omáčky k těstovinám

Bolognese
masové ragů, tomaty, červené víno, olivový olej, bylinky, parmezán
80 Kč
All´arrabbiata
slanina, feferonky, tomaty, olivy, česnek, červené víno, parmezán
95 Kč
Domácí smetanová omáčka
smetana, vlašské ořechy, piniové ořechy, lišky, parmezán
100 Kč
Quattro formaggi
bešamel, mascarpone, gorgonzola, mozzarella, parmezán
95 Kč
Aglio olio con gamberini
olivový olej, česnek, feferonky, tygří krevety, petržel, parmezán
130 Kč
Pro naše omáčky používáme ty nejkvalitnější olivové oleje, drcené tomaty té nejvyšší kvality a značkový parmezán. Sestavte si svůj oblíbený druh pasty s omáčkou, na kterou máte právě nyní chuť!! Použijte některou z ingrediencí navíc...

Ingredience navíc...

kuřecí maso, losos 60 Kč/ 70 g
parmská šunka, sušené tomaty, olivy, italská slanina, hříbky, špenát 60 Kč/ 50 g
K našim domácím těstovinám sommelier doporučuje volit vína
dle typu omáčky, kterou si vyberete:
K omáčkám typu Bolognese, All´arrabiata doporučujeme lehčí červená vína jako například Chianti DOCG Villa Toscana, Villa Toscana, Itálie nebo Montepulciano d ´Abruzzo, Rocca dei Bottari, Itálie.
K omáčkám, jejichž základem je smetana doporučuje sommelier plnější bílá vína, například Neuburské, pozdní sběr, 2008, LAHOFER nebo Occhio e Vento, Rocca delle Macìe, Itálie.
A k lehkým omáčkám jako je naše aglio olio con gamberini doporučujeme podávat svěží, lehká bílá vína, například Ryzlink rýnský, pozdní sběr, 2008, Vinařství Polehňa, nebo Sauvignon del Veneto, Saccheto, Itálie.

Gnocchi

Gnocchi "Funghi e Polo"
hříbky, kuřecí maso, smetana, parmezán
140 Kč
Gnocchi "Spinaci e Polo"
kuřecí maso, listový špenát, česnek, smetana, parmezán
140 Kč
U všech domácích těstovin servírujeme poloviční porce za 75% ceny standardní porce

Hlavní chody

Grilovaný filet z lososa
zeleninová rattatouille, limetové máslo
265 Kč
Doporučení sommeliera: Chardonnay, pozdní sběr, 2008, Vinařství Polehňa
Pečený candát
smetanová omáčka s bylinkami, restované lesní houby
285 Kč
Doporučení sommeliera: Occhio e Vento, Rocca delle Macìe, Itálie
Steak z kýty severoamerického býka pečený na grilu
zelené fazolky se slaninou, domácí bylinkové máslo
320 Kč
Doporučení sommeliera: Casillero del Diablo Merlot 2007, Concha y Toro S.A., Chile
Pečené mladé kuřátko s žemlovou nádivkou 185 Kč
Doporučení sommeliera: Rosé Côtes du Rhône "Parallele 45" 2008, Paul Jaboulet Ainé, Francie
Krůtí řízečky v parmezánovém těstíčku
tomatová omáčka
150 Kč
Doporučení sommeliera: Gavi di Gavi DOCG "Raggio", Bersano, Piemonte, Itálie
Grilovaný telecí medailon
glazovaná karotka se zeleným chřestem, telecí "Jus"
280 Kč
Doporučení sommeliera: Rully "Les 4 Vignes" 2006, Bourgogne, Domaine Michel Briday, Francie
Vepřová žebra marinovaná na medu
duet tomatové pikantní a česnekové omáčky, domácí škvarkový chléb
220 Kč
Doporučení sommeliera: Chateau Les Fontenelles Bergerac Rouge 2006, Bergerac, Francie
Grilovaná vepřová panenka ve slaninovém mantlu
zelená čočka, hořčicová omáčka
225 Kč
Doporučení sommeliera: Merlot, pozdní sběr, 2007, podoblast Mikulovská, Vinohrad CZ
Jehněčí kotlety pečené na rozmarýnu
čerstvá kapusta se slaninou, silná jehněčí štáva
390 Kč
Doporučení sommeliera: Cailloux VdP de Côtes Catalanes 2005, Languedoc-Roussillon, Domaine de la Serre, Francie

Přílohy dle Vaší volby...

Grilovaná zelenina s česnekem a bylinkami 60 Kč
Šťouchané brambory s cibulkou a slaninou 40 Kč
Máslová bramborová kaše 60 Kč
Restovaný listový špenát s česnekem 50 Kč
Tomatový salát s čerstvou bazalkou 30 Kč
Arborio rizoto 60 Kč
Pečené rozmarýnové brambory 40 Kč
Gratinovaný brambor 40 Kč
Křupavé pizza tyčinky 30 Kč

Speciality staročeské kuchyně

Pomalu pečený domácí králík
bramborové sejkorky, červené a bílé zelí
225 Kč
Bejlík z kachních prsou
domácí škvarkové placky, silná perníková omáčka
320 Kč
Hovězí guláš šéfkuchaře Martina Havla 180 Kč
Tradiční svíčková omáčka
karlovarský knedlík, brusinky
210 Kč
Domácí sekaná pečená v listovém těstě
štouchaný brambor, okurkový salát se smetanou

Pro vegetariány

Smažená mozzarella plněná sušenými tomaty 140 Kč
Pasta s čerstvými tomaty, bazalkou a mozzarellou 140 Kč
Zadělávané zelené fazolky 130 Kč

Sýrové prkénko

Výběr zrajících a plísňových sýrů dle denní nabídky 190 Kč

Dezerty

Naše domácí tiramisu 95 Kč
Teplá čokoláda, whisky krém a domácí borůvková zmrzlina 110 Kč
Jablečný závin s ořechovou zmrzlinou a vanilkovou omáčkou 80 Kč
Horké maliny s vanilkovou zmrzlinou 85 Kč
Zmrzlinový pohár se šlehanou smetanou a ovocem 80 Kč
Krém Karamel s vinnými hruškami na meruňkovém pyré 95 Kč
Denní dezert 90 Kč
Vždy čerstvé dezerty pro vás se svým týmem připravuje šéfcukrářka Alena Kirpalová, nositelka titulu mistryně České republiky v oboru cukrář a oceněna zlatou medailí v Norimberku roku 2009.

Pro nejmenší

Přírodní kuřecí plátek s máslovou zeleninou a přírodní šťávičkou 130 Kč
Smažený libový vepřový řízek s bramborovou kaší 140 Kč
Jemné zeleninové rizoto se sýrem 90 Kč
Dětská ovocná pizza s banány a čokoládou 90 Kč

 

 

Novinky

řízkové nedělní obědy

Tradiční řízkové nedělní obědy 06.08.2017

Vždy každou první neděli v měsíci pro vás...více »

Vzduchoplavecký let - Provence 05.05.2017

Dámy a pánové, vážení přátelé, chtěl bych Vás...více »

Staročeské velikonoční menu 14.04.2017

Rád bych Vás pozval na palubu restaurantu Tetu Brissy,...více »

palubní karta

Palubní karta

Sbírejte body a získejte slevu více »

Kontakty

tel: 267 268 700
e-mail: rezervace@tetubrissy.cz
Květnového povstání 194
110 00 Praha 10 - Benice
více »

Otevírací doba: Každý den od 12:00 do 23:00 hodin

Rezervace

Vyberte den